Spring naar inhoud

Introductie

De weg van toen tot nu

Mijn naam is Gerda Zeeman - van Krimpen.
Een kleine advertentie in het Helders Weekblad, een telefoontje en daar ging ik voor het eerst naar yoga.
Langzaam leerde ik de yoga oefeningen, het ontspannen, observeren, kijken en voelen. Yoga is nooit meer uit mijn leven verdwenen. Het woord "verdieping" komt in zicht.

Bij de Vikas Yoga School in Den Haag, startte ik in september 1996 een tweejarige basisopleiding tot Hatha Yoga leerkracht. In 1998 rondde ik de opleiding met goed gevolg af. Ik maakte kennis met de methodiek en didactiek van Hatha Yoga.
Inzichten in de natuurgeneeskunde, yogafilosofie en meditatie.

Als verpleegkundige zijn de vakken anatomie, fysiologie en gezondheidsbesef mij bekend. Als kraamverpleegkundige heeft zwangerschapsyoga mijn belangstelling. In september 1999 behaalde ik mijn diploma tot Yoga Zwangerschapsleerkracht.

De basis opleiding werd uitgebreid. September 2003 startte ik een vierjarige beroepsopleiding tot Hatha Yoga docent aan de Yoga Academie Nederland te Amsterdam. Welke is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland.
Ik maakte kennis met nieuwe vakken o.a. Ayurveda, Zen meditatie, psychologie en Yoga volgens de Kashmirmethode. Kashmir Yoga is een vorm van Hatha Yoga waarbij het tastgevoel centraal staat. In juni 2007 heb ik de beroepsopleiding tot Hatha Yoga docent succesvol afgerond. In 2012 ben ik gestart met de opleiding Intergrale Yoga, in Rotterdam. Op 30 juli 2016 sloot ik met succes deze vierjarige opleiding Integrale Yoga af.

De woorden " blijf je ontwikkelen" lopen als een rode draad door mijn leven. Er worden door mij bijscholingen en workshops gevolgd. Als yogadocente ben ik aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *